NUVOL

NUVOL

En la edición del diario Nuvol de hoy 264 de mayo se publica un artículo sobre la exposición Vibraciones Prohibidas, que se puede visitar en El Born Centro de Cultura y Memoria de Barcelona entre el 24 de mayo y el 28 de agosto de 2016. Este es su texto:

«Vibracions prohibides

26.05.2016
Ester Roig

El protagonisme de la censura musical en aquesta edició de la Setmana de la Cultura Prohibida guanya pes amb l’exposició ‘Vibracions prohibides’, comissariada pel col·leccionista Xavier Valiño. La mostra (que es pot veure a l’Espai Públic d’El Born CCM, i és gratuïta) fa un repàs a portades de discos que van ser objecte de censura. A partir de la dècada dels seixanta, la música rock es va convertir en objecte de censura a l’Estat espanyol. En un moment on aquesta música començava a formar part de la cultura popular compartida del jovent espanyol, l’exposició ens mostra els dissenys originals internacionals d’aquestes portades de disc i les seves versions censurades a l’Estat espanyol.

 

 

Vermell de censura

A més a més, recuperant la línia original de la Setmana del Llibre Prohibit, que va centrar el protagonisme del cicle l’any passat, es recupera l’exposició ‘Vermell de Censura’, una mostra de textos i llibres censurats o prohibits, obres maltractades, llibres retallats, edicions segrestades o volums amagats en inferns de biblioteques o magatzems tancats en pany i clau. Una exposició que serveix per exercitar la memòria i aprendre dels errors del passat. No us perdeu l’articleque va escriure Joaquim Carbó sobre l’experiència de la censura arran d’aquesta exposició.

 

Vibracions Prohibides, exposició a El Born CCm en el marc de la Setmana de la Cultura prohibida 2016 | Foto de Pere Virgili

Vibracions Prohibides, exposició a El Born CCm en el marc de la Setmana de la Cultura prohibida 2016 | Foto de Pere Virgili».

 

logo-nuvol

 

Aquí se puede consultar la edición digital:

http://www.nuvol.com/noticies/vibracions-prohibides/

26-5-2016

LÍNEAS PARALELAS

50 portadas esenciales del rock

LA CARA OCULTA DE LA LUNA

Las 50 portadas esenciales del rock

POLITICAL WORLD, Rebeldía desde las guitarras

No dejes que un mismo perro te muerda dos veces (Chuck Berry)

Viaje a la era soul

Espíritus en la oscuridad

A %d blogueros les gusta esto: